مقدمه
همه ما قبول داریم که مسائل اقتصادی مهم هستند، اما متأسفانه اخیرا شاهد آن هستیم که در اثر تهاجم فرهنگی شدیدی که علیه کشور ما در جریان است، مسئله اقتصاد اگر نگوییم به مهم ترین مسئله، باید بگوییم به یکی از مهم ترین دغدغه های مردم تبدیل شده است. از سوی دیگر، عملکرد نه چندان قابل قبول بعضی از مسئولین در سال های گذشته، عامل دیگری است که سبب شده نگرانی ها در مورد اقتصاد بسیار زیادتر از آنچه که باید باشد شود.
رسانه های وابسته به مثلث عبری عربی غربی اعم از ماهواره (بخوانید: چاهواره)، صفحات مجازی در شبکه های اجتماعی (بخوانید ضد اجتماعی)، کانال های مختلف در پیام رسان ها و . . . هم که با سوء استفاده از سطح پایین سواد رسانه ای اکثر مخاطبانشان، دائما با بزرگنمایی نقاط ضعف همزمان با بایکوت خبری نقاط قوت و پیشرفت ها، سعی در سیاه نمایی دارند.
هرچند بحمدالله ملت ایران بارها و بارها از جمله در همین راهپیمایی روز قدس امسال نشان داده اند که هوشیارتر از آن هستند که فریب این حیله ها را بخورند، اما متأسفانه باز تعداد اندکی از هم وطنان هستند که نمی خواهند واقعیات را باور کنند و به دنباله روی از اخبار جعلی رسانه های مذکور می پردازند.
از این رو ما در راستای وظیفه خود مبنی بر تذکر لسانی بر آن هستیم تا با ارائه مدارک معتبر و اسناد منتشر شده در مراجع بین المللی بار دیگر نشان دهیم که بحران اقتصادی یک مسئله جهانی است و مردم کل دنیا را گرفتار کرده و مضافا اینکه در سایه الطاف الهی، جمهوری اسلامی ایران نه تنها توانسته است با وجود تحریم هایی که در تاریخ بشریت بی سابقه هستند، اوضاع را مدیریت کند که به اعتراف صریح دشمنان: فشار های حداکثری آمریکا علیه ملت ایران را هم بی اثر نموده است که حتی اگر پیشرفت های متعددی که نمونه کوچکی از دستاورد های انقلاب اسلامی هستند را نادیده بگیریم هم، این اقرار دشمن، خود نشانه شکست خفت بار مجدد و چندین باره آنها است.
مراکز جهانی برای مقایسه زندگی در ایران و خارج چه می گویند؟
قبل از شروع بحث اصلی، باید این نکته را ذکر کنیم که تمام آمار مورد استفاده در این مقاله از منابع بین المللی همچون بانک جهانی دریافت و لینک منبع هر کدام هم ارائه شده تا در صورت نیاز به آنها مراجعه و خودتان صحت مطالب این صفحه را درک کنید . . .
معیار ارزیابی پیشرفت اقتصاد و مقایسه رشد اقتصادی کشورها
حتما می دانید که در تمام دنیا، شاخص GDP که مخفف ، مهم ترین شاخص پیشرفت اقتصادی کشور ها محسوب می شود. لذا ما هم در این مقاله، بعد از تعریف این معیار، از آن برای مقایسه خودمان استفاده می کنیم:
gdp مخفف چیست ؟

جی دی پی (GDP) مخفف عبارت Gross Domestic Product و به معنای تولید ناخالص ملی است. GDP شاخص مهمی برای اقتصاددانان و سرمایهگذاران است زیرا نشاندهنده رشد و تولید اقتصادی است. وقتی اقتصاد شکوفایی داریم، به طور معمول نرخ بیکاری پایینتر است و دستمزدها افزایش مییابند، زیرا بنگاههای اقتصادی، استخدام نیروی کار را بیشتر میکنند تا پاسخگوی تقاضای در حال رشد اقتصاد باشند.
مقایسه اقتصاد ایران با سایر کشورها
وقتی به داده های بانک جهانی نگاه می کنیم (که جدید ترین آنها در زمان نگارش این مقاله مربوط به سال 2020 می باشد)، متوجه می شویم که جمهوری اسلامی ایران رتبه 17 جهانی را در اختیار دارد و این یعنی رشد اقتصادی یا همان GDP در فقط 16 کشور دنیا، از ایران بیشتر است:

نمودار فوق نشان می دهد که تقریبا در بین تمام کشور های خاورمیانه، ایران در رتبه اول قرار دارد (حتی از عربستان و همه کشور های حاشیه خلیج فارس که رسانه های معاند دائما به دروغ القا می کنند که وضع بسیار مناسبی دارند بسیار بهتر هستیم)
اما ما فقط به یک منبع و یک موضوع اکتفا نکردیم، داده های پایگاه theglobaleconomy.com در مورد درصد فقر در بازه سال های 1985 تا 2020 میلادی (1364 تا 1399 شمسی)