مقدمه
در سفر اربعین، بعد از ارسال و اطلاع رسانی موقعیت مکانی (Location) موکب، عزیزی پیام داد که از ارسال موقعیت مکانی خودداری کنیم، چون شاید مورد سوء استفاده قرار گرفته و با کمک به ردیابی افراد با گوشی موبایل موجب بروز مشکلات امنیتی شود؛ هرچند دلسوزی این عزیز کاملا قابل احترام و صدالبته قابل تقدیر است، لکن با توجه به مشهود بودن بی اطلاعی ایشان از اساس عملکرد سیستم موقعیت مکانی تلفن های همراه هوشمند (Smartphones) که به نوعی عدم رعایت و توجه به مبانی سواد رسانه محسوب می شود، تصمیم گرفتیم در این مقاله از مجموعه مقالات آموزش رایگان سواد فضای مجازی در حوزه امنیت سایبری ترشیز وب، در خصوص قابلیت موقعیت مکانی اسمارتفون ها توضیحاتی ارائه کنیم؛ با ما همراه باشید . . .
سبقت پیشرفت تکنولوژی از سواد رسانه کاربران
چند سالی از ورود گوشی های هوشمند به بازار می گذرد، رویدادی که سرعت سرسام آور پیشرفت تکنولوژی و رشد سریع تر آن نسبت به سرعت تطابق یافتن زندگی مردم با این دستاورد تکنولوژی باز هم سبب شده که ضعف عامه کاربران در سواد رسانه به طرزی کاملا مشهود، خودنمایی کند.
گوشی هوشمند چیست ؟
یکی از اختراعات انسان در طول تاریخ بشر که تحول چشمگیری در زندگی وی ایجاد کرده است، همین گوشی هوشمند یا به اصطلاح اسمارتفون است که در حوزه دستاورد های فناوری اطلاعات جای می گیرد؛
اما چرا این دستاورد به “گوشی هوشمند” معروف شده است؟ علت را باید در لابلای کدنویسی و عملکرد نرم افزاری دقیق این ابزار ها جست و جو نمود، برنامه نویسی گوشی های هوشمند به قدری پیشرفته و با تکنولوژی هوش مصنوعی اجین شده است که عبارت “گوشی های هوشمند” به راستی، زیبنده آنهاست،
گوشی هایی که همچون مغز متفکر یک انسان، بر اساس شرایط مختلف موجود، تصمیم گیری و عمل می کنند.
سرویس موقعیت مکانی گوشی های هوشمند
وقتی عبارت “تلفن همراه هوشمند” را می شنویم، ناخودآگاه ذهن اکثر ما به سمت سیستم عامل اندروید میل می کند، احتمالا می دانید که سیستم عامل اندروید، یکی از محصولات شرکت گوگل است و لذا دور از انتظار نیست که سیستم موقعیت مکانی در این سیستم عامل بر اساس سيستم موقعیت یاب جهانی یا همان GPS بنا شده باشد؛
اگر به دسترسی های مورد نیاز نرم افزار های اندرویدی پیشفرض سیستم عامل اندروید دقت کنید متوجه می شوید که اکثریت قریب به اتفاق آنها، به محض شروع فعالیت سيستم عامل و بدون نیاز به تایید کاربر، اجرا می شوند.
ارسال خودکار اطلاعات کاربر و ردیابی افراد با گوشی موبایل
یکی از فرآیند های پردازشی در این محیط، ارسال خودکار یک سری از داده ها به سرور های مربوطه (اعم از سرور های گوگل یا شرکت های تولید کننده نرم افزار های نصب شده) است.
لذا عملا ارسال یا عدم ارسال لوکیشن یا همان موقعیت مکانی توسط کاربر، هیچ تاثیری در لو رفتن موقعیت جغرافیایی او ندارد، چراکه این مشخصه قبل از ارسال موقعیت مکانی توسط کاربر، به صورت خودکار و توسط نرم افزار های مختلف مخابره شده است.
امکان ردیابی افراد با گوشی موبایل به محض روشن شدن گوشی
در واقع به محض آغاز به کار سیستم عامل اندروید، موقعیت مکانی دستگاه که همان موقعیت کاربر است، مشخص و مخابره می شود و عملا امکان سوء استفاده های امنیتی
فراهم می شود.
پیشنهاد ویژه ترشیز وب به شما
در پایان پیشنهاد می کنیم ضمن ارسال نقطه نظرات خود در رابطه با مقالات تارنمای ترشیز وب از طریق فرم موجود در منوی پشتیبانی، با پیوستن به جمع اعضای وب سایت (از طریق ثبت نام رایگان در وب سایت) و دنبال کردن کانال ها و صفحات مجازی شرکت فنی و مهندسی رایان تدبیر ترشیز (ترشیز وب) که به عنوان یکی از معتبرترین شرکت های طراحی وب سایت در کاشمر و خراسان رضوی شناخته می شود، از جدیدترین اخبار و تخفیف های ویژه ترشیز وب مطلع شوید:
با ثبت میزان رضایت خود از این مقاله، ما را در افزایش کیفیت خدمات، یاری کنید
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای